(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Pohanka s krutim masem(kdo nema rad kruti,muze nahradit kurecim)
Potřebné ingredience
Toto jidlo je na 2-3 porce
1 velká cibule
2 šálky loupané pohanky
1 kostka bujonu
zelená petrželka
300g krůtích prsou
5 lžic oleje
1 lžička bazalky
Postup přípravy
Na oleji zpěňte jemně nakrájenou cibulku. Když zlátne, přidejte pohanku (nabude vařením o něco méně než rýže) a na mírném ohni orestujte. Pak přilijte šálek zeleninového vývaru nebo jen teplé, trochu osolené vody, přiklopte a duste v troubě nebo na velmi mírném ohni. Pohanka je brzy měkká (pokud se voda vydusí dřív, můžete jí trochu dolít) a má být sypká, ne kašovitá. Krůtí maso nakrájejte na nudličky, okořeňte bazalkou a zprudka orestujte na troše oleje a mírně osolte. Podávejte s pohankou, ozdobte zelenou petrželkou. Pohanka je výborná i samotná, třeba se čtvrtkami čerstvých rajčat, dušenou zeleninou či posypaná strouhaným sýrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé